LCHF ?

Efter att min mamma på två veckor kommit till rätta med sitt blodsocker och minskat sitt midjemått med 9 cm på samma tid så är jag övertygad om att det ligger en sanning i detta med att äta mindre kolhydrater och mer fett. Jag har kört igång. Dock åt jag frukost som vanligt men sedan lunch är jag renodlad LCHFare.
 Har även läst mig till att det är lämpligt för dem som har PCOS, vilket jag har. Därav är jag sockertorsk. Stor risk för diabetes typ2 alltså. Det är bara att köra igång, rapporterar vad som händer framöver.

Det går minsann an...

Jag hade en rejäl dipp i veckan som var. Kan inte säga att jag sprudlar nu precis heller men det värsta har gått över för denna gång. Är fortfarande öm överallt men jag har läst lite om träningsvärk och förr trodde man att träningsvärk berodde på att musklerna var skadade. Men nu tror man att det tvärtom handlar om att musklerna förbereder sig på att växa och nybildas, alltså att träningsvärk innebär att man faktiskt har effekt.
Som den obotlige optimist jag i botten är väljer jag att tro på det. Egentligen är det ju så att jag har väldigt lätt att bygga muskler. Har märkt det på de två tidigare perioder jag gått på gym. Jag kanske ska dra nytta av det och faktiskt börja kroppsbygga.
Jag går just nu och grunnar på det, inte för att jag vill  ha silikonbröst o heldeffad kropp som ser helt fanatisk ut, bara faktiskt ha mycket muskler men inte vara så deffad. Då kan det fortfarande se kvinnligt ut.
Mina armar är nog det som först kommer vara i form, känner redan skillnad i dem. Däremot går det segt med vikten. Jag ska dra ner på helgfirandet. Det blir bara en kväll jag får äta godis hädanefter. Och så mer slaviskt följa veckoreglerna.


Tungt - men jag ger mig inte!

Förra veckan var fortfarande lätt, trots 4 pass så kändes träningsvärken lätt då jag ff kände mig piggare och positiv. Idag däremot, så är det jäkligt tungt. Simmade 40 minuter varav de sista 20 ägnades åt intervall. Simmade verkligen aktivt i 100 m sträckor så fort och kraftigt jag kunde, och vilade därefter en kort stund för att åter simma.
Idag har jag träningsvärk och är helt slut i kroppen. Idag är det gym på em. Jag gick dessutom och la mig 23 igår vilket är tidigt för mig. Trots detta är jag trött. Hälsporren gör satans ont efter att ha kånkat på ryggsäck fram o tillbaka till Kista gallerian o garaget där samt en extra sväng till Kista på lunchen. Så det är bara att inse, värk gör att man lätt tappar sugen men det ska inte jag göra. På det igen bara. Bara att fatta att nu är det ett motlut, och såna brukar man bekämpa med att trampa lite mer. Heja mig! Mot uppförsbacken med full kraft och lite extra. Stön...

RESULTAT på insatt arbete

Jag har nu genomfört 2 gympass o ett simpass under veckan. Minus ett kilo. Nästa vecka blir det 2 gympass o 2 simpass eller 3. Det är drygt 6 veckor kvar till Gran Canaria. Vore himla härligt att ha kapat 5 kilo till dess. Då kan mina chanser att få lindring i hälen öka markant. När jag åker den 17 december hoppas jag att jag kan hitta något ställe att gymma där nere. Simma kan jag helt klart göra o promenera beroende på hur hälen mår. Känns skönt att va på väg. Nu har jag haft en riktig slappmorgon från kvart i 9 när jag gick upp o åt frukost. Har suttit i soffan o fikat o surfat runt lite. Nu ska jag städa badrummet innan jag klär på mig o sen blir det lunch o städa balkongen efter det. Har beställt en kryddhylla till skåpdörren som ska hämtas på K-rauta på eftermiddagen i samband med lite handling så vi får hem lite mat o frukt.

RSS 2.0